Σενάριο επιστημονικής φαντασίας 2 : Η Ευρώπη θα μας σώσει

Υποτιθέσθω ότι ,όπως φημολογείται, η Ευρώπη θα μας σώσει για να μην την πάρουμε στο λαιμό μας, για να μην κατρακυλήσει το ευρώ ή επειδή ήμασταν προνοητικοί και αγοράσαμε πολλά ΝΟΚΙΑ (whatever).
Υποτιθέσθω, λοιπόν, ότι σωζόμαστε,τι γίνεται μετά;
ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Η Ευρώπη θα μας σώσει.
Το ΠΑΣΟΚ θα μας πείσει ότι μας έβγαλε απ'την κρίση και ο λαός θα το ξαναψηφίσει (ωραίο άσμα ,προτείνω να το πει η Βίσση). 



Το ΠΑΣΟΚ μόλις εκλεγεί κερνάει όλο τον κόσμο ΠΑστες ΣΟκολάτες Κανταΐφι. Το σωτήριον κόμμα ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, θα εκλέγεται εις τους αιώνας των αιώνων με την ίδια ακριβώς σύνθεση. Αν κάποιος βουλευτής πεθάνει (κάποια στιγμή στους αιώνας των αιώνων θα γίνει κι αυτό) θα πάρουν τη θέση του τα παιδιά και τα εγγόνια του.Τα πράγματα γίνονται πολύ σύντομα μπάχαλο αλλά εμείς ξαναψηφίζουμε το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουμε να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε.
ΣΕΝΑΡΙΟ 2
Η Ευρώπη θα μας σώσει.
Ο Σαμαράς θα μας πείσει ότι σεσωσμένους μόνο αυτός μπορεί να κυβερνήσει και ο λαός θα τον ψηφίσει (ωραίο άσμα προτείνω να το πει η Βίσση) . Το σωτήριον κόμμα του Αντώνη ,λοιπόν, θα εκλεγεί θα τα κάνει λίγο μπάχαλο (θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως μπάχαλο όπως και στο σενάριο 1) το ΠΑΣΟΚ θα πει ότι πρέπει να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε θα το ψηφίσουμε και μόλις εκλεγεί θα κεράσει όλο τον κόσμο ΠΑστες ΣΟκολάτες Κανταΐφι. Η συνέχεια όπως παραπάνω.
ΣΕΝΑΡΙΟ 3
Η Ευρώπη θα μας σώσει.
Ξαφνικά όλοι μαζί,αίφνης και συλλήβδην, αλλάζουμε μόνοι μας για να μη βουλιάξουμε όλοι μαζί .

  • Βάζουμε μυαλό,σταματάμε να κλέβουμε το κράτος,να λαδώνουμε τους γιατρούς και τους εφοριακούς (αφού δε μας ζητάνε πλέον φακελάκι) για να μην πω για τους πολεοδόμους (που έχουν γίνει Παναγίες). 
  • Δεν κρύβουμε λεφτά από την εφορία γιατί το φορολογικό είναι ένα δίκαιο σύστημα. 
  • Δεν κάνουμε 6 μήνες το χρόνο καταλήψεις στα πανεπιστήμια γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει πλέον αναβαθμιστεί
  • ,δεν βάζουμε μέσον για να μπούμε στο δημόσιο γιατί εξάλλου βασιλεύει η αξιοκρατία,
  • οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν (και δεν είναι ανέκδοτο) και γενικά γινόμαστε Ευρώπη.
 Η Ευρώπη που μας είχε σώσει πιο πριν ,τώρα φοβάται τη ραγδαία μας ανάπτυξη και ζητάει να σώσουμε καμιά άλλη χώρα. Εμείς, αν και έχουμε λεφτά, δε θέλουμε να σώσουμε ούτε τη Γερμανία (γιατί τους το κρατάμε μανιάτικο για τις αποζημιώσεις), ούτε τη Φινλανδία (γιατί τα ΝΟΚΙΑ βγήκαν ελαττωματικά).


  • Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε και να μη μας ζητάει τα ωραία μας λεφτά ο πάσα εις. 
  • Ο Σαμαράς θέλει να επανιδρύσει το κράτος για να μην περνιόμαστε πλέον για κορόϊδα και μας ζητάει τα ωραία μας λεφτά ο πάσα εις.

Ο δικομματισμός περνάει κρίση και καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να κυβερνήσει.Αυτό το άσμα δεν είναι του γούστου της Βίσση και εξάλλου τώρα που βασιλεύει η αξιοκρατία δεν είναι σωστό να κάνουμε απευθείας αναθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ είχε τα κανταΐφια έτοιμα στα ψυγεία αλλά δεν πέτυχε την αυτοδυναμία. Ούτε αυτό το άσμα είναι του γούστου της Βίσση γιατί είναι λυπητερό κι έτσι αντί για εκλογές αναγκαζόμαστε να κάνουμε νέο τάλεντ σόου για να αναδείξουμε τους τραγουδιστές που θα πουν τα δύο τελευταία άσματα. Η Βίσση τρώει όλα τα κανταΐφια γίνεται σαν μπαλόνι και απογοητευμένη αποσύρεται (επιτέλους) από το μουσικό στερέωμα.

Related Posts

3 σχόλια

  1. Τώρα πρέπει να περιμένεις τηλεφώνημα απ το χόλιγουντ για να κάνουν το σενάριο σου ταινία. Και σε παρακαλώ να με έχεις υπόψιν σου την μουσική πρέπει να την γράψω εγώ, ακόμη κι αν δεν πάρω χρήματα θα έχω όσες ΠΑστεςΣΟκολάτεςΚανταίφια θέλω για να καταβροχθίζω τα υπόλοιπα λιτοδίαιτα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου