Το "Συμφέροντησχώρας" !

Μια φορά κι έναν καιρό στα πολύ παλιά τα χρόνια ζούσε ένα πολύ μικρό, λίγο άταχτο αλλά πολύ χαριτωμένο παιδάκι που άκουγε στο περίεργο όνομα Συμφέροντησχώρας. Η μητέρα του ήταν μια όμορφη λεβεντονιά, γνωστή ως Ελλάδα, και ο πατέρας του ένας πάλαι ποτέ γενναίος άντρας, ονόματι Λαός. Η Ελλάδα και ο Λαός στην αρχή αγαπιόντουσαν πολύ. Η Ελλάδα φρόντιζε το Λαό και ο Λαός προστάτευε την Ελλάδα.

Ωστόσο, η Ελλάδα ,χωρίς να το θέλει βέβαια, προκαλούσε τους άλλους άντρες με τα κάλλη της και έτσι ο Λαός στην προσπάθειά του να την κερδίσει βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον Ιμπεριαλισμό, το Φασισμό, τον Ισλαμισμό και άλλους επίδοξους "μνηστήρες" με εξίσου ευφάνταστα ονόματα. Κι ενώ στην αρχή η Ελλάδα και ο Λαός ζούσαν ευτυχισμένοι,  όλες αυτές οι αναμετρήσεις και τα "ξενοκοιτάγματα" της γυναίκας του κούρασαν το Λαό. Η Ελλάδα από την άλλη , βλέποντας ότι ο Λαός δεν την προστάτευε πια, άρχισε κι αυτή τις γκρίνιες.



Έτσι μια ωραία πρωία το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και μετά από μια μακρά περίοδο προστριβών , το διαζύγιο επιτέλους βγήκε και το ζευγάρι χώρισε.
Το Συμφέροντησχώρας ,όπως συμβαίνει συνήθως με τα παιδιά χωρισμένων γονιών, δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένο με αυτή την εξέλιξη.
Η επιμέλειά του δόθηκε στον πατέρα του το Λαό. Ο Λαός, που δε μπορούσε να μεγαλώσει μόνος του το Συμφέροντησχώρας αλλά δεν ήθελε και να το δώσει στην Ελλάδα, αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί.
Πηγή εικόνας
Διάβασε τη συνέχεια στο νέο μου blog despina's studio

της Δέσποινας Πατεράκη

Related Posts

Δημοσίευση σχολίου